Tradicionalni slovenski zajtrk, 17. 11. 2023
Danes smo dan na šoli pričeli s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom z letošnjim sloganom
»Kruh za zajtrk – super dan!«
Glavni namen projekta Tradicionalni slovenski zajtrk je, da že najmlajši spoznajo pomen kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja. Prav tako je eden od ciljev poudarjanje pomena zajtrka za zdravo in uravnoteženo prehrano. Ljudje ki redno zajtrkujejo imajo boljše prehranske navade, saj v svojo prehrano vnesejo več prehranskih vlaknin, manj nasičenih maščob in lažje vzdržujejo primerno telesno težo. Vsakodnevni zajtrk poskrbi tudi za jutranjo energijo, ki jo še posebej otroci in mladostniki potrebujejo za lažje sledenje učnemu procesu. Pomembno je tudi splošno ozaveščanje mladine o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.
Učenci so bili postreženi s tradicionalnimi živili zajtrka, z domačim kruhom, z maslom in medom lokalnih čebelarjev, mlekom domačega pridelovalca in domačimi jabolki.
Vsem domačim ponudnikom se iskreno zahvaljujemo za dobavo svežih in domačih živil, saj smo le tako našim učencem omogočili kakovosten zajtrk.