Tehniški dan

OBISK KARIERNEGA SEJMA

 

Letos je potekal že 7. Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja. Po dveh letih izvedbe kariernega sejma v virtualni obliki je letos karierni sejem ponovno potekal v živo.

Da bi bila izbira šole in poklica prava in čim lažja, smo se odločili, da ga z devetošolci obiščemo tudi mi.

Na sejmu med stojnicami so bile učencem predstavljene razne informacije o vajeništvu, praktičnem usposabljanju na delovnem mestu, štipendijah, o številu prostih učnih mest…  Učenci so lahko spoznali posamezne poklice, srednje šole in programe, za katere izobražujejo, dobili informacijo o trgu dela in o deficitarnih poklicih, se udeležili raznih dogodkov. Seznanili so se tudi s potencialnimi delodajalci, z možnostmi za zaposlitev ali za opravljanje prakse.

Obiskali smo še Karierno središče v Mariboru, kjer so učenci prejeli vse informacije o tem, kaj vpliva na izbiro poklica, kdo vse nam pomaga pri izbiri poklica in še nekaj informacij o štipendijah.

Prav tako smo obiskali tudi osrednjo knjižnico.

In za konec je učence v šoli čakalo prijetno presenečenje, saj jih je obiskal nogometaš Rene Krhin. Predstavil jim je svojo poklicno pot, jih seznanil s poklicem nogometaša. Seznanil jih je, da je poklic nogometaša trdo delo, garanje in da je potrebno veliko odrekanj, vztrajnosti, da si lahko uspešen.

Učenci so tako preživeli zanimiv in poučen dan, saj je zelo pomembno, da vsak učenec najde svoj cilj, svojo pot in svoje veselje, da bo srečen in izpolnjen.

Alenka Borošak, svetovalna služba

KARIERNI SEJEM 2022 – Sejem poklicev in izobraževanja – OOZ Maribor – Območna obrtno podjetniška zbornica Maribor

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Prilagodi izgled strani